Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2017 12:02 - Правителството все още е враг на свободата
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 516 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Правителството все още е враг на свободата

imageДжон У. Уайтхед , гости 
Waking Times

"Правата не са права, ако някой може да ги отнеме. Те са привилегии. Това е всичко, което някога сме имали в тази страна, е законопроект на временни привилегии. И ако четете новините дори зле, нали знаеш, че всяка година в списъка става по-кратък и по-кратък. Рано или късно, хората в тази страна са ще осъзнаят, че правителството ... не го е грижа за вас, или вашите деца, или правата си, или си благополучие или вашата безопасност ... Тя се интересува от собствената си власт. Това е единственото нещо. Поддържане и го разширява, когато е възможно. "- Джордж Карлин

Мои приятели, ние сме играят за глупаци.

На хартия, ние може да бъде технически безплатно.

В действителност, обаче, ние сме само като свободен като държавен служител може да позволите.

Ние само мислим , че живеем в конституционна република, регулирана от само закони, създадени за наша полза.

Истината е, че ние живеем в диктатура, преоблечен като демокрация, където всичко, което ние притежаваме, всичко, което печелят, всичко, което казваме и правим-ни много живее-зависи от благоволението на правителствените агенти и корпоративни акционери, за които печалбата и мощност винаги ще принцип коз. И сега правителството е съдебно разрешаване и прокарването на пътя си в нова рамка, където диктата на дребни бюрократи носят по-голяма тежест, отколкото на неотменими права на гражданите.

Ние сме в беда, приятели.

Свободата вече не означава това, което веднъж е направил. 

Това важи независимо дали става дума за правото да критикуват правителството в слово или дело, правото да бъде свободен от правителството наблюдение, правото да не са си човек или си имот подлага на претърсване без заповед от правителствени агенти, правото на справедлив процес, правото да бъдат безопасни от войници нахлуват в дома си, правото да бъде невинен до доказване на противното и всяко друго право, че след усилена убеждения на учредителите, че това ще бъде "правителство на народа, от народа и за хора ".

Не само, че ние вече нямаме власт над нашите тела, нашите семейства, нашата собственост и живота ни, но правителството продължава да чип далеч от това, което малцина права все още имаме да говорят свободно и мисля за себе си.

Ако правителството може да контролира речта, тя може да контролира мислите и, от своя страна, тя може да контролира съзнанието на гражданите.

Неизказаното свобода, предвидена в Първата поправка е правото да мислят свободно и открито да дискутират въпроси, без да бъдат заставени да мълчат или третира като престъпник.

С други думи, ако ние вече нямаме право да каже една преброяване Worker да сляза наша собственост, ако ние вече нямаме право да се каже, един полицай да получи заповед за обиск, преди те да се осмелят да минеш през вратата ни, ако ние вече не има право да застане пред Върховния съд носенето на протест знак или подход избран представител да споделят нашите възгледи, ако ние вече нямаме право да протестират несправедливи закони, като изрази своите становища в публичния или в нашия дрехи или преди законодателно тяло-без значение колко женомразкия, омраза, предразсъдъци, нетолерантен, заблуден или политически некоректно да са те-после ние нямаме свобода на словото.

Това, което имаме, вместо да се регулира, контролира речта, и това е съвсем друго топка.

Протест закони , свободата на словото зони, балон зони, Trespass зони, законодателството за борба с тормоза, политики нулева толерантност, мразя закони престъпност и множество други легалистичните болести измислено от политици и прокурори са в заговор да корозира нашите основни свободи предполага, че е за наше добро ,

Например, законите на протеста се въвеждат в цялата страна-в 18 държави досега-са уж в името на "обществената безопасност и ограничаване на икономически щети."

Не си падат по него.

Без значение как опаковат тези закони, без значение колко добре означава, че те може да звучи, без значение колко може да не са съгласни с протестиращите или симпатизират на обектите на протеста, тези предложени закони са насочени към едно нещо само: обезкуражаване на несъгласие.

В Аризона , полицията ще бъде разрешено да се възползват от активите на всеки, който участва в знак на протест, че в един момент се превръща в насилие.

В Минесота , протестиращите ще бъдат принудени да плащат за разходите за с полицията на ръка, за да "Полиция" демонстрации.

Орегон законодатели искат да "изисква колежи и университети обществени общността, за да отстрани всеки студент, осъден за участие в жесток бунт."

А предложен закон Северна Дакота ще даде шофьори зелена светлина за "случайно" прегази протестиращи, които блокират обществена пътното платно. Флорида и Тенеси са забавни подобни закони.

Бутане на удара срещу това, което се отнася до като "икономически тероризъм," Вашингтон иска да увеличи наказанията за протестиращите, които блокират достъпа до магистрали и железопътни линии.

Предвиждане протести през газопровода Keystone, Южна Дакота иска да прилага орган за спешно реагиране на губернатора на потенциално разрушителни протести, създаване на нови изземат санкции и да го направи престъпление, за да попречи на магистрали.

В Айова , протестиращи, които блокират магистрали с скорости, публикувани над 55 mph може да прекара пет години в затвора, както и глоба в размер на до $ 7.500. Пречите на движението в Мисисипи и може да бъде изправен пред 10 000 $ глоба и пет години лишаване от свобода.

А закон Северна Каролина ще го престъпление да задавам неудобни въпроси държавни служители правят. По силата на този закон, да крещи на бивш губернатор ще съставлява престъпление.

Индиана депутати искат да се разреши на полицията да използва "всички възможни средства", за да раздялата масови събирания, които блокират движението. Това законодателство след това бе изменен , за да просто даде възможност на полицията да издаде глоби за такова поведение.

Грузия предлага строги санкции и задължителните закони наказанието за онези, които пречат на обществени пасажи или хвърлят телесни течности на "служители обществената безопасност."

Virginia иска да подложи протестиращи, които се занимават с "незаконно събрание" след "като са били законно предупреди, за да разпръсне" с до една година от затвор и глоба до $ 2500.

Missouri иска да направи незаконно за всеки, който участва в "незаконно събрание" за умишлено прикриване "на неговата самоличност чрез средствата на роба, маска, или друго прикритие."

Колорадо иска да заключа протестиращите за срок до 18 месеца, които пречат или внасяне на изменения на нефт и газ оборудване и ги зареждат с до $ 100,000 в глоби.

Оклахома иска да създаде скала за протестиращите, чиито действия въздействие или пречат на критичната инфраструктура. Наказанията ще варират от $ 1000 и шест месеца в една област в затвора до $ 100 000 и до 10 години затвор. И ако сте част от организация, която глоба върви по-висока от $ 1,000,000.

Мичиган се надява да направи по-лесно за съдилища, за да се изключи "масово протести" демонстрации и фини протестиращи, които блокират входа на бизнеса, частни домове или пътища до $ 1000 на ден. Това глоба скача до $ 10.000 на ден в продължение на съюзи или други организиране на групи.

Задайте си въпроса: ако вече има закони за книгите в трите държави, които са насочени наказателна или незаконно поведение, като например блокиране на обществени пътища или изземат частна собственост-, защото тези закони са вече на книгите-защо тогава правителството трябва да премине закони, криминализиращи дейности, които вече са извън закона?

Какво всъщност се случва тук?

Без значение какво политиците може да се каже, че правителството не се интересува от нашите права, ни благосъстояние или нашата безопасност.

Колко пъти ще пазим падане за същите трикове?

Всеки деспотичен мярка, използвана, за да ни контролират и да ни накара да треперя и страх и се съобразят с диктат на правителството е била опакована като за наша полза, докато в действителност се ползват само тези, които стоят на печалба, финансово или по друг начин, от трансформация на гражданите на правителството в престъпна клас.

Не забравяйте, че Патриотичния акт не ни правят по-безопасно. Тя просто се обърна американски граждани в заподозрени и в процеса, довел до цяла индустрия, частни и държавни-, чиято печалба зависи от способността му да подкопае нашите Четвъртата поправка права.

Поставянето на TSA агенти в летищата на нашата нация не ни правят по-безопасно. Тя просто се подлага на американците да инвазивна напипване, ogling и телесни търсения от правителствени агенти. Сега TSA планира да подложи всички посетители на дори повече "всеобхватни" patdowns .

Така че, твърде, тези закони протестни не са за защита на икономиката или частна собственост или обществени пътища. По-скоро те са предназначени да запушат устата на недоволство и да попречат на някой от оспорване на държавен орган.

Тези закони са ударът от другата страна на носа.

Те са предназначени да изпрати силно послание, че в полицейската държава American, вие сте или патриот, който марширува в идентичен марш с диктат на правителството или сте парий, заподозрян, престъпна, размирник, терорист, а радикал, революционер.

И все пак от запушвайки устата на гражданите, чрез премахване на конституционните парни клапи, които позволяват на хората да говорят съзнанието им, Въздушни техните оплаквания и да допринесат за по-голям диалог, който се надяваме, води до по-справедлив свят, правителството е умишлено разбъркване пота, създаването на климат, в който насилие става неизбежна.

Когато няма пара клапан-, когато няма кой да чуе това, което хората трябва да се каже, защото представители на правителството са се отстраняват толкова далеч от своите избиратели-после безсилие изгражда, гняв расте и хората стават все по-нестабилни и отчаяни да принуди разговор ,

Тогава пак, може би това беше плана на правителството през цялото време.

Както Джон Кенеди предупреди март 1962, "Тези, които правят мирна революция невъзможно да се направи насилствена революция неизбежно."

Правителството прави насилствена революция неизбежно.

Как да заключите определени нация?

Можете сеят недоволство и страх сред населението. Можете тероризират хората да вярват, че радикализираните чужденци се готвят да нахлуят. Вие ги научи да бъде не-мислители, които пасивно приемат каквото и да е им казал, дали вече е доставена по пътя на корпоративните медии или правителствена манипулатор. Можете да ги промият мозъка да вярва, че всичко, което правителството прави, е за тяхно добро и всеки, който се противопоставя на правителството е враг. Можете да ги аклиматизира до състояние на военно положение, извършени от войници, маскирани като полицаи, но носещи военни оръжия. Можете да ги поляризира, така че те никога не могат да се обединят и да стоим обединени срещу правителството. Можете да създаде климат, в които мълчанието е златен и тези, които говорят, са извика надолу. Вие се разпространява пропаганда и лъжи. Можете опаковайте полицейска държава в реториката на политици.

И тогава, когато и ако хората най-накрая се събуди за факта, че правителството не е и никога не е бил техен приятел, когато вече е твърде късно за мирни протести и насилие е всичко, което остава до тях като регрес срещу тиранията, можете да използвате всички на инструментите, в който сте били толкова внимателно трупа-наказателното бази данни и системи за наблюдение и идентификация и частни затвори и протестни законите-и ви ги затвори за добро.

Както става ясно в книгата ми Battlefield America: The война на американския народ , след като правителството поема властта противоконституционно или не-то не го изостави. На военизирани полицията няма да се оттегли. АНС ще продължат да събират електронни файлове на всичко, което правим. Все повече и повече американци ще се изправят затвор за престъпления, които преди поколения не се занимават с.

Правителството на всички нива-може да се справи с почти всеки, по всяко време.

Мартин Лутър Кинг видя, че идва: както на "спонтанна експлозия на гняв от различни граждански групи" и последвалата репресии от страна на правителството.

"Полицията, национална гвардия и други въоръжени органи са feverously подготвят за репресия," Кинг пише малко преди той е бил убит. "Те могат да бъдат не обуздани от неорганизирани курорт, за да принудят ... но само с масивна вълна от войнстващия ненасилието ... .Той също така може да бъде инструмент на националната ни спасение."

Войнстващия ненасилствена съпротива.

"А в цялата страна ненасилствена движение е много важно", пише Кинг. "Знаем от предишен опит, че Конгресът и президентът няма да направи нищо, докато не се развие движение, около които хората на добрата воля да намерят начин да се окаже натиск върху тях ... Това означава вземане на движението мощен достатъчно, достатъчно драматична, морално достатъчно привлекателен , така че хората на добрата воля, на църкви, работниците, либерали, интелектуалци, студенти, бедни самите хора започват да се окаже натиск върху конгресмени до точката, че те вече не могат да се изплъзне нашите искания.

"Това трябва да е войнстващ, масивна ненасилието", подчерта Кинг.

С други думи, освен манифестации и протести, там ще трябва да бъде гражданско неподчинение. Гражданско неподчинение принуждава правителството да изразходва енергия в много посоки, особено ако тя е ненасилствена, организиран и се провежда в огромен мащаб.Това е, както крал знаеше, че единственият начин да се движи на звяра. Това е начинът за осъществяване на промяна, без да се прибягва до насилие. И това е точно това, което тези закони протестни се опитват да обезкуражи

Ние идваме до кръстопът. Или ще се съберат сега и да се опита да възстанови свободата или ще бъдат загубени. Както предупреди Кинг, "навсякъде," време е ликвидация, "по думите на един от нашите спиричуъли, корупция в земята, хората приемат вашия щанд; време се прекратява. "

за автора

Конституционният адвокат и автор Джон У. Уайтхед е основател и президент на The Ръдърфорд институт , където тази статия се появява за първи . Той е автор на правителство на Wolves: The Emerging американска полицейска държава и The Change манифест .




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39924827
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31038
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930