Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2011 00:13 - Аномалиите в нашето общество....
Автор: gabar4eto Категория: Хоби   
Прочетен: 1927 Коментари: 5 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Аномалиите в нашето общество....

Здравейте на всички сънародници и на приятелите в групата.Аз съм родом от малко градче , не желая да му правя реклама Яко руда се казва и живея тука.Това което ме дразни напоследък е че ние всички се познавам-дето се казва знаем се как ни миришат чорапите.С този постинг искам да засегна-темата какво става.Всички сме знаещи и можеш ти ама само когато сме на маса.Всеки коментира това или онова ,този или онзи.напоследък се случват неща в обществото ни , които са тревожни,побъркващи даже.Искам да визирам какво става-защото всичко започва да мирише от главата не от опашката.Тук визирам всички местни органи-Начело с градоначалника ни.Може като го прочетат някой да и се прище да ме хване за гушата , та градоначалника ни толкова е заслепен от себелюбието си , толкова арогантен и безсрамен ,че няма накъде.Ако не си удобен и говориш много -както аз обичам да го правя  ако ти се наложи да отидеш при него -дума и да не става.сега наближават избори и със всеки изминал ден арогантността се засилва -включително и на тези които са му подкрепа.Не искам да визирам имена те се знаят кои са.Всичко е с главата надолу не се знае кой коли , кой беси .И другата тема която искам да засегна -младежта ни, прекрасната ни младеж =Бог да ги пази на всеки да са здрави и живи . но какво става -Отиват на дискотека , на механа ли и изпиват по някое пиене и след това проблеми те .И ние сме били лоси и палави , но такова нещо и такива неща не е имало.Но на тях не можем да се сърдим ни най малко-Трябва да се сърдим на нас самите.Ние сме тези които трябва да подлагаме някакъв контрол.най малката градивна частица Семейството.От там идват всичките ни проблеми, от там идват несгодите ни .И като се върна назад във времето.От прочетеното което сам е че всички цивилизация са упадали име но поради тази причина.Младите може и да ме упрекнат да кажат че съм консервативен и старомоден.Не нито сам консервативен , нито сам старомоден -напротив аз съм за Прогреса , за обогатяването .Но това не е прогрес ,това е регрес.Младите нито искат да им се казва , нито искам и пак да проумеят.И това идва име но от нас , а защо ли става така Защото така сме свикнали да задоволяваме капризите им , че ако не ги ставаме лоши , ставаме какво ли не .И тук сега на днешното ни епохално време , заштото то наистина е такова искам да отбележа и д направя призив -към всички и към млади и към стари.Нека да се замислим върху всичко , което става в обществото ни , за тези аномалии от къде идват , за какво идват.Това са изпитания и ние трябва да ги преодолеем заедно .Да запретаме здраво ръкави , да се опитаме да преобразим първо нас си , след това децата си .Да им се покаже точно и ясно -Кои са добродетелите , традициите , обичайте ни .да бъдем заедно с тях,да не им показваме че насилието ще оправи нещо -защото насилието ражда насилие и който нож вади от нож загива.народът го е казал точно и ясно.Да преодолеем тази бариера -която твърдо се поставяше от години .Благодаря за вниманието.Нури Джурин -кабърчето.Яко руда.


 



Гласувай:
23



Следващ постинг
Предишен постинг

1. priqtel12 - Е, как...???Вашите управляващи отстъпват от традицията:
09.04.2011 00:21
та нали преди избори трябва да Ви"ухажват" повече, за да гласувате за тях.....
Съгласна съм с теб за написаното. Всеки трябва да хване живота си в ръце и тогава да изисква от другите. А младите-ние ги възпитаваме така-ти и сам си го казал. Малко изискваме от тях, а те са нашето бъдеще - какво ли ще е то в този случай?!?!
Поздрави!
цитирай
2. razkazvachka - Икономическите мрежи се заплитат около местните феодалчета
09.04.2011 09:39
а живата и будна мисъл трябва да се снишава, за да не остане без глава.
Но вече се изморихме да храним прекалено много неможещи - сакати духом и културно бедни.
цитирай
3. gita969 - Здравей
09.04.2011 15:24
имам двама много добри приятели от Якоруда. много ми харесва това градче.Ама наистина е трудно да се живее в малки градчета. Всички се знаят и познават. На такива места трудно вирее опозиция. Но си има и хубава страна. Каква природа, спокойствие, чист въздух.....
цитирай
4. willa - Само че трудно се диша...
09.04.2011 23:05
gita969 написа:
Но си има и хубава страна. Каква природа, спокойствие, чист въздух.....


с юлар на врата!
цитирай
5. aida - Не го мисли толкоз Нури
10.04.2011 12:48
всичко е политика. Всичко е в интерес да се случват точно така нещата. Няма как да помогнем на децата си като играта излиза от правилата. Бог да ги пази, а на нас ни остава само да ги наблюдаваме зорко и да се мъчим да ги разберем.
Поздрав за теб :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gabar4eto
Категория: Поезия
Прочетен: 1791417
Постинги: 707
Коментари: 1465
Гласове: 33206
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930