Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2010 17:20 - Показатели.....
Автор: gabar4eto Категория: Хоби   
Прочетен: 2543 Коментари: 6 Гласове:
28


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Показатели.....


 Орисан сам да живея ,настъпила промяната в моят живот.Показатели един след друг.Театъра и ролята в него-Бог -Единственият .Знаещ , моите мисли и терзания .И Вълшебството от това да ставам сутрин да отварям очи , да поема въздуха ни таи нужен.Да погледна небето кога замъглено с облаци и пак знак за нещо.Идващи капките дъжд за да изпълнят повелята.Или снежинките всяка една даваща плод.Да погледна Котарака изпълняващ своята ежедневна баня умиващ лапички старателно.И след миг излайва Мишо за да покаже че е тук наблизо , да привлече внимание.Колко много неща -Красота. И ей така подминаваме.Обръщайки се пак през прозореца Красивата Червеношийка търсеща някои забравен плод .Наблюдавайки я и радващ се на Приказната гледка -Въпрос след въпрос задаващ се с толкова малко отговори .Колко ни е нужно на нас , Колко?Ненаситно Око, лицемерието пропълзяващо като светкавица по тялото-Да .Искайки още и още , а за какво .Съзнавайки че всичко това може само за миг да се изпари -Изпитание да видим какво , къде и кога .И когато кажеш на някои добър ден да се обърне на другата страна и да се отвърне от човешката си същност.За какво ?защото този имал повече пари и кара хубава кола , носи атрибути по себе си засвидетелстващи Ароганоста му и простотията че не може дори да прочете правилно какво е написано на захар чето за кафе , но ето на вижте ме аз съм еди кой си ,със еди какво си .Преминавайки през всички тези разсъждения вглеждайки се в лицата които са изкривени от фалшива маска , достигнали такава деформация че чак да ти стане жал.И другото което толкова осезаемо -Жената , която винаги е била обект на страсти , ухажване , на нежност на изтънченост и сега опитвайки се да кажеш нещо от рода , -Хубава си , имаш хубав грим или косата ти е невероятна те поглежда сякаш не става въпрос за нейната идентичност , че е жена .какво на мен ли говориш -я си гледай кефа.Аз мога всичко сама .Е да сигурно е така .Кариера, хубави неща , но изгубвайки същността си , защото може всичко сама.И минавайки обезличените ни дни стигайки дъното на дъното .Въпросите много , но с малко отговори.Връщайки се назад във времето  най добрият учител и спътник се уверявам че то вече не е с нас, а и ние не сме в него .А има толкова много неща ,на които да се радваме , има толкова много красота на която да се наслаждаваме .И за нас хората , трябва да ни стане ясно-Трябва да намерим човека .И знам Бог е велик и стават Чудеса .


 



Гласувай:
28



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mileidi46 - :)))
19.01.2010 17:31
4udesata sme nie samite,ako ne go napravim...nqma kak da stane.
vatre sa v du6ite ni..
цитирай
2. priqtel12 - Трябва да намерим човека....съгласна съм с теб.....
19.01.2010 21:06
Но преди да възвърнем красотата в отношенията си с другите, първо трябва да се върнем към първичната красота-на всичко заобикалящо ни.......красотата на малките неща, тези, които ни правят щастливи; тези, без които го няма живеца в очите ни и топлотата в душите ни....Значи трябва да започнем от себе си.....
П.С.
А за жената не съм съгласна....Колкото и да можем всичко, и на нас ни се иска да уловим възхитения ви поглед, да чуем хубава дума, да бъдем утешени и да се почувстваме за момент слаби....а другото е защитна реакция да не би да се покажем слаби и това да бъде използвано от някой, за да ни нарани....Просто след първия опит трябва да има и втори, трети....за да си върнем човешкото в най-пълния му вид....но нека не се лъжем, няма да е лесно...Много въпроси и размисли има тук, които да провокират и нас към същото.
Поздрави
цитирай
3. zvezdichka - Това е необходимост
19.01.2010 23:04
според мен: "Трябва да намерим човека". Наистина всеки има нужда от човек, в който да се оглежда, човек, на когото да опре рамо, когото да открива и опознава най-вече като същност. Правилно споделяш, че много хора бройкат и нямат... Въпреки бройката те са бедни... защото не са познали съкровеното. А то винаги се крие дълбоко в човешката душа, но за да го открие човек е необходимо искреност и споделеност, оголване на душата, присядане до сърцето на този, когото желаеш да познаеш и с когото можеш понякога да си разговаряш без думи! Това е да открие човек своята половинка и да знае, че тя е неговата половинка, която го допълва. Колко ли хора търсят това??? Не знам, но това си е богатство!
Твоя пост ме провокира и мога много да пиша, но нека не ставам многословна!
И да завърша с твоето заключение: "И знам Бог е велик и стават Чудеса ."
:)
цитирай
4. aida - Човек в човека !
19.01.2010 23:17
Когато въпреки всичко останеш Себе си, когато въпреки всичко бъдеш онзи обикновиния човек, когато въпреки всичко дариш една усмивка ... тогава могат да станат Чудеса - и те стават.
Да бъдем хора, но повече Човеци !!!
Поздрав към теб Нури :)
цитирай
5. lagrima - Не спирай да виждаш красотата в д...
21.01.2010 01:25
Не спирай да виждаш красотата в дребните неща...Тогава усещаш,че си жив!
цитирай
6. tit - :)))
21.01.2010 23:13
Поздрави!:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gabar4eto
Категория: Поезия
Прочетен: 1792277
Постинги: 707
Коментари: 1465
Гласове: 33206
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930